Oversluiten Hypotheek

Er zijn twee hoofdredenen om je bestaande hypotheek over te sluiten:

  1. Door je hypotheek over te sluiten heb je direct lagere maandlasten.
  2. Het oversluiten van je hypotheek geeft je de zekerheid van betaalbare lasten op lange termijn.

Lagere maandelijkse lasten

Door je hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met een lagere rente, verlaag je waarschijnlijk direct je maandelijkse lasten. Dit kan fijn zijn als je maandelijkse lasten niet meer passen doordat bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden als je baan en salaris veranderd zijn en er maandelijks minder geld binnenkomt.

Zekerheid op termijn

Kun je je lasten prima betalen en moet je binnenkort kiezen voor een nieuwe rentevaste periode? Dan verleng je je hypotheekrente en betaal je automatisch de hypotheekrente van dat moment. Nu de hypotheekrente laag is, kan het een voordeel zijn om je hypotheekrente vast te zetten zodat je hier ook op de lange termijn van profiteert.

Boete bij oversluiten?

Wil je je hypotheek oversluiten naar een hypotheek met een lagere hypotheekrente? Dan betaal je een vergoeding aan je bank, ook wel een boete. Dit bedrag is een compensatie voor de bank die erop rekende dat jij langer de afgesproken hogere rente zou betalen. De boete kun je meefinancieren. Is de hypotheekschuld een stuk hoger dan de waarde van je huis? Dan kan het oversluiten van je hypotheek lastig zijn.

Kom met ons in contact om de mogelijkheden te bespreken.