Zorg- en Studentenzorgverzekering

In Nederland heeft iedereen recht op goede basiszorg. Je bent daarom verplicht om zelf een basiszorgverzekering af te sluiten. Naast deze basisverzekering kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten, bijvoorbeeld voor zorg als de tandarts, fysiotherapeut of aanvullende geneeswijzen.

Basisverzekering: wat zit erin?

Voor iedere Nederlander is de basisverzekering hetzelfde: huisarts, ziekenhuis, medicijnen, psycholoog en psychiater, verloskunde, kraamhulp, fysiotherapie en de tandarts tot 18 jaar zijn allemaal opgenomen in je basisverzekering. De overheid bepaalt wat er in dit basispakket zit. Er zijn twee soorten polissen waaruit je kunt kiezen. Bij een naturapolis wordt alleen de zorg van zorgverleners waarmee je verzekeraar een contract heeft volledig vergoed. Bij een restitutiepolis heb je meer keuzevrijheid tussen zorgaanbieders. Deze polis is daardoor duurder.

Voor welke aanvullende verzekering kies je?

Een aanvullende zorgverzekering sluit je bovenop je basisverzekering. De basisverzekering vergoedt namelijk niet alles. Verwacht je specifieke zorgkosten die niet binnen de basisverzekering passen? Dan is het handig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fysiotherapie als je veel sport en dus meer kans hebt op blessures, maar ook aan orthodontie. De meest gekozen aanvullende zorgverzekering is de tandartsverzekering. Tandzorg valt in de meeste gevallen buiten het basispakket waardoor je deze kosten zelf moet betalen.

Verplicht eigen risico

In Nederland betaal je binnen je basisverzekering een verplicht eigen risico van €385 euro voordat je zorgverzekeraar overgaat tot vergoeding. Door je eigen risico te verhogen, zorg je voor een lagere premie. Je loopt hiermee wel het risico dat je in een keer een groot bedrag moet betalen op het moment dat je de zorg onverhoopt toch nodig hebt.

Studentenzorgverzekering

Speciaal voor studenten bestaan er studentenzorgverzekeringen met een extra scherpe premie. De  dekking is afgestemd op de behoefte van een student, waardoor je niet meer betaalt dan nodig.

Zelf vergelijken of deskundig advies inwinnen?

De juiste keuze maken voor jouw situatie én een lage premie? Natuurlijk kun je zelf verzekeraars vergelijken, maar een adviseur kan je helpen om alle aspecten die voor jou van belang zijn goed in beeld te krijgen. 

Kom met ons in contact om de mogelijkheden te bespreken.