Startershypotheek

Startershypotheek

De aankoop van een huis is een spannende stap. Zeker als het je eerste huis is! Het afsluiten van je eerste hypotheek is dan ook een flinke mijlpaal. Met de koop van je droomhuis doe je waarschijnlijk de grootste aankoop uit je leven. Wij vertellen je alles wat je moet weten over je eerste hypotheek.

Verantwoord lenen

Om te voorkomen dat je tekent voor te hoge lasten, heeft de overheid grenzen gesteld aan het bedrag dat je maximaal kunt lenen als je een huis koopt. Zo weet je zeker dat de maximale hypotheek die je kunt lenen ook verantwoord is. Heb je jouw droomhuis gevonden en wil je graag weten of je het ook daadwerkelijk kunt kopen? Wij helpen je graag met het maken van een berekening zodat je weet waar je aan toe bent.

Welke hypotheek past bij jou?

Er bestaan verschillende hypotheekvormen. De meest voorkomende vormen zijn de annu√Įteitenhypotheek en de lineaire hypotheek, maar er bestaan ook andere vormen. Om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek moet je een hypotheek afsluiten die je in 30 jaar aflost.

Hypotheekvoordeel: starterslening

Als starter heb je een uitzonderingspositie op de markt. Je koopt tenslotte voor het eerst een huis. Een starterslening is een van de voordelen waarvoor je in aanmerking komt. Hierdoor kun je net iets meer lenen voor de koop van je huis. De gemeente waar je woont kan je meer vertellen over de mogelijkheden die gelden voor jouw woonplaats. Om te kijken welke leningen er nog meer voor jou zouden kunnen gelden, kun je kijken op de website van SVn.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Als starter kunnen je kiezen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zo heb je de garantie dat jouw hypotheek wordt afbetaald als je je maandlasten niet meer kunt betalen, bijvoorbeeld doordat je werkloos raakt of je relatie uitgaat. Met de zekerheid die de NHG jouw biedt, geven banken jou een lagere rente.

Kom met ons in contact om de mogelijkheden te bespreken.