Uitvaartverzekering

De kosten van je uitvaart vallen niet binnen je overlijdensrisicoverzekering maar binnen een aparte uitvaartverzekering. Met deze verzekering voorkom je dat je familie je uitvaart moet betalen en belast worden met flinke kosten.

Natura- en kapitaaluitvaartverzekering

Je uitvaartverzekering werkt als een soort spaarrekening met een specifiek doel: het betalen van je uitvaart als het zover is. Via je premie per maand spaar je dit bedrag bij elkaar. Heb je nog onvoldoende gespaard via je premie? Dan betaalt je verzekeraar toch de hele uitvaart. Dit kan via een natura- of een kapitaaluitvaartverzekering. Bij een natura-uitvaartverzekering krijg je specifieke diensten terug voor de premie die je betaalt hebt. Bij die diensten moet je denken aan de uitvaart zelf, een bijbehorende dienst, de werkzaamheden van de uitvaartverzorger, een kist, rouwkaarten, volgauto. Een kapitaaluitvaartverzekering keert een bedrag uit waarmee je nabestaanden zelf een passende uitvaart kunnen regelen.

Hoeveel kost een uitvaart?

Na het afsluiten van een uitvaartverzekering hoef jij je geen zorgen meer te maken over de kosten van jouw uitvaart. Afhankelijk van jouw wensen kan een uitvaart tussen de €7000 en €10.000 kosten. Door je voor deze kosten te verzekeren, hebben je nabestaanden na je overlijden duidelijk inzicht in de kosten, waardoor ze snel de praktische besluiten kunnen nemen die nu eenmaal horen bij een uitvaart.

Kom met ons in contact om de mogelijkheden te bespreken.