NHG en Starterslening

Koop je voor het eerst een huis? Dan ben je een starter. Als starter op de woningmarkt kun je gebruikmaken van verschillende subsidieregelingen. Deze kunnen je helpen bij het aanschaffen van een huis. Deze subsidieregelingen zijn Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de Starterslening.

Nationale Hypotheek Garantie

Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) dan geef je de bank zekerheid. Mocht het zover komen dat je je maandlasten niet meer kunt voldoen, dan zorgt de NHG ervoor dat je hypotheekschuld wordt afbetaald. Raak je bijvoorbeeld je baan kwijt of ga je scheiden, dan wordt de restschuld bij gedwongen verkoop voldaan door de Nationale Hypotheekgarantie. De bank geeft je in ruil voor deze zekerheid een lagere rente.

Starterslening

Ook de gemeente of provincie waar je woont kunnen jou als starter helpen. Dit doen ze door het verstrekken van een starterslening. Deze lening geldt als overbrugging tussen wat een huis kost en wat jij kunt lenen. Je kunt dus net iets meer lenen waardoor jouw droomhuis binnen bereik komt.

Kom met ons in contact om de mogelijkheden te bespreken.