Autoverzekering

Voor een autoverzekering kun je kiezen uit drie verschillende basisdekkingen: WA, Beperkt Casco en Allrisk. Kies de dekking die het beste bij jouw situatie past. De WA-autoverzekering verzekert je tegen financiële claims van slachtoffers van een door jou veroorzaakt ongeval. WA-dekking is dan ook verplicht in Europa. De kosten kunnen namelijk hoog oplopen als er veel schade of zelfs letsel is.

WA-verzekering, Beperkt Casco en Allrisk

Kies je voor een WA-dekking inclusief Beperkt Casco? Dan is ook je eigen schade verzekert. Dit kan schade zijn door diefstal, brand, storm, steenslag of een botsing met een dier. Deze aanvulling op je WA-verzekering kan ook WA-plus of WA-Extra genoemd worden. Je kunt ook kiezen voor een Allrisk dekking. De naam zegt het al: deze dekking zorgt dat je verzekerd bent tegen alle risico’s. Je verzekert hiermee ook schade aan de eigen auto. Deze verzekering heet ook wel WA Casco of WA Casco Compleet.

Aanvullende autoverzekeringen

Naast je standaard autoverzekering kun je voor een aantal aanvullende verzekeringen kiezen:

  • Inzittendenverzekering

Deze aanvullende verzekering zorgt voor financiële compensatie bij blijvend letsel of overlijden.

  • Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandsverzekering helpt bij discussies rondom schade na een ongeval.

  • Pechhulp / Vervangend vervoer.

Zelf betalen of via je verzekering?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder je betaalt aan premie. Een ongeval heeft gevolgen voor die schadevrije jaren. Hierdoor kan je premie stijgen. Dit kun je voorkomen door de schade zelf te betalen.

Keert je verzekeraar niet uit?

Als jij je verzekering via ons bent aangegaan, gaan wij de discussie met je verzekeraar aan als je verzekering niet uitkeert. Wij kunnen je vanuit onze onafhankelijke positie goed ondersteunen en voor je bekijken waar je recht op hebt.

Kan de premie van mijn autoverzekering lager?

Wij sluiten graag de juiste verzekering voor je af. Een verzekering die past bij jou als persoon, met jouw specifieke risico’s en die zaken die jij belangrijk vindt in je autoverzekering. Als adviseur kijken we bovendien graag of de premie van jouw autoverzekering lager kan. Dit doen we door verschillende verzekeringen voor je te vergelijken. Kun je inderdaad flink besparen? Wij regelen de overstap graag voor je.

Kom met ons in contact om de mogelijkheden te bespreken.