Overlijdensrisicoverzekering

Natuurlijk wil je voorkomen dat je nabestaanden financiële problemen krijgen als jij overlijdt. Een sterk dalend inkomen en toenemende financiële lasten – zoals het alleen moeten betalen van de hypotheek – kunnen je partner met hoge kosten achterlaten. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je dit. Als een van jullie overlijdt, keert je overlijdensrisicoverzekering een geldbedrag uit.

Overlijdensrisicoverzekering: ander soort verzekering

Iedereen zal ooit overlijden, daar sluit je je overlijdensrisicoverzekering dan ook niet voor af. Je sluit deze verzekering af voor het moment waarop je komt te overlijden. Je verzekering keert dan het afgesproken bedrag uit. Voor de overlijdensrisicoverzekering geldt een looptijd. Na deze tijd vervalt het recht op uitkering.

Overlijdensrisicoverzekering verplicht bij hypotheek

Als je partner plotseling overlijdt, blijf jij over met jullie volledig hypotheek. Je woonlasten zullen hierdoor verdubbelen. Om dit te voorkomen, keert je overlijdensrisicoverzekering in zulke gevallen bijvoorbeeld de helft van de hypotheek uit. Zo zullen de kosten voor jou ongeveer hetzelfde blijven. Niet voor niets is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Dit kan echter ook onafhankelijk van jouw hypotheekverstrekker, waardoor je al snel veel geld bespaart.