Woonlastenverzekering

Wil je zeker weten dat je je woonlasten ook kunt blijven betalen in het geval van ziekte of werkloosheid? Daar is de woonlastenverzekering voor. Met de woonlastenverzekering ontvang je tijdelijk extra inkomen, zo vangt de verzekering je woonlasten op en kun jij in je eigen huis blijven wonen.

Zekerheid via werkgever?

Ben je in dienst bij een werkgever? Jouw werkgever betaalt in het geval van ziekte dan gedurende twee jaar door. Tijdens het eerste jaar heb je vaak nog 100% en daarna minimaal 70%. Het aantal maanden waarin je recht hebt op vergoeding is afhankelijk van de periode dat je voor je werkgever hebt gewerkt. Raak je werkloos? Dan kan de woonlastenverzekering uitkomst bieden in de periode waarin de vergoeding lager wordt of niet meer geldt.

Woonlastenverzekering als aanvulling

Een woonlastenverzekering kan je inkomen aanvullen, afhankelijk van de eventuele uitkeringen die je ontvangt. Misschien heb je recht op een WIA- of WGA-uitkering of ontvang je WW. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt het hele of een deel van het gat in je inkomsten. De precieze invulling is afhankelijk van jouw situatie.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen

Ben je zelfstandig ondernemer? Dan heb je geen recht op een WIA- of WGA-uitkering via de overheid. Je draagt hier dan ook geen premie voor af. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan dat zekerheid bieden.

Kom met ons in contact om de mogelijkheden te bespreken.